Onze Franse Keuken

Paasbrunch: mini kaneel brioches

pasen2013-kaneelbrioches.jpg

Koekjes | maart 29, 2013 | By

 

Leuk voor de paasbrunch – deze mini-brioches met kaneel. Ze zien er toch prachtig uit? Je moet wel even de tijd nemen om ze te maken, want het deeg moet rustig kunnen rijzen. 

Recept: Mini kaneel brioches

Ingrediënten:

Voor het deeg:
– 450 gram bloem
– 80 gram boter
– 40 suiker
– 250 ml melk
– flinke snuf zout
– 1 zakje droge gist
– 1 eidooier (voor het aflakken van de broodjes)

Voor de vulling:
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 60 gram suiker
– 70 gram zachte roomboter
– snufje zout

Bereiding:
– Verwarm 50 ml melk even kort in de magnetron. Het moet lauwwarm zijn (niet kokend heet). Doe de gist erbij en laat 10 minuutjes staan.

 
 
– Smelt de boter in een steelpannetje en laat afkoelen.
– Meng de bloem, suiker, afgekoelde gesmolten boter en restant van de melk (200ml) goed door elkaar in een keukenmachine. Voeg de gistmelk toe en meng door tot je een deegbal krijgt. Haal het deeg uit de machine en leg in een kom. Laat de deegbal – afgedekt met een theedoek op een koele plek – anderhalf uur rijzen.

 

 
– Maak de vulling klaar. Meng de boter, kaneel, suiker en snuf zout goed met een vork door elkaar, totdat je een smeerbare boter hebt.
– Rol je deeg uit op een bakplaat (bedekt met bakpapier) tot een plak van 45 bij 30 cm en smeer de kaneelboter uit over de hele plak.
 

 

 
– Rol het deeg strak op en snijd de rol met een scherp mes in rolletjes van 2 cm breed.
 
 
 
– Leg de rolletjes plat in muffinbakjes of simpelweg op een vel bakpapier met de nodige tussenruimte.
 
 
 
– Dek de bakplaat met de ongebakken rolletjes opnieuw af met een theedoek en laat nog één uur verder rijzen.
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Lak met een kwastje het eigeel over de bovenkant en zijkant van de rolletjes.
– Schuif de bakplaat in de hete oven en bak de mini-brioches 15 minuten. De brioches zijn zowel warm als koud te serveren.
 
Vrolijk Pasen !
 
 
 
 
 

 

4 Comments

  1. Fête des Gamins

    maart 29, 2013 at 12:30 pm

    ooo mijn favoriete ontbijt!!! Dat zal voor na de vakantie zijn 😉

    Reply
  2. Huis in de Provence

    maart 29, 2013 at 6:06 pm

    dit ziet er echt super uit…ga morgen aan de slag…maar ik kan denk ik ook rozijnen toevoegen in de vulling of als laatste erover heen doen voordat ik het oprol?

    Bedankt voor het recept en fijn Paasweekend.
    Gr. Mirjam

    Reply
  3. Evelyne

    maart 30, 2013 at 6:31 pm

    Leuk recept, ga het zeker maken. Niet voor Pasen want dan ben ik onderweg naar Nederland.
    Leuk voor als ik terug kom en er alle tijd voor neem.
    Bedankt voor het recept.
    Fijne paasdagen, Evelyne

    Reply
  4. Lareinesoleil

    maart 23, 2016 at 10:22 am

    Als je dit makkelijk wilt doen, kun je het ook met croissantdeeg maken.
    Misschien niet zo authentiek, maar vooral handig voor als je niet zo’n keukenprinses bent 🙂 (En nog steeds erg lekker)

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress