Onze Franse keuken

GEZOCHT: Recepten met walnoten

maart 2, 2013 | By

Ik ben naarstig op zoek naar leuke recepten met walnoot. Waarom? Gisteren kregen wij van een Franse vriend, Patrick (inderdaad – diezelfde vriend die ons vorig jaar de eerste cantharellen van het seizoen bracht) deze enorme zak:

Maar liefst 30 kilo walnoten- wow! Zo ontzettend attent. Daar moet ik natuurlijk wel een mooie bestemming voor zoeken. Ik gebruik vaak walnoten in gerechten en heb dus een paar vaste recepten, maar daar kan ik onze eigen oogst (toch ook zo’n 10 kilo) voor gebruiken. Wat te doen met al deze extra noten? 

Dus: Weet je een leuk recept? Laat het me weten. Misschien is er wel een gerecht met walnoten, dat je altijd al eens wilde uitproberen, maar waar je gewoon nog niet aan toegekomen bent? Ik werp me graag op als testkoker. Ik ben héél benieuwd naar jullie suggesties……Alvast ontzettend bedankt! 

Comments

  1. Leave a Reply

    Elise - Brocante Prulletjes
    maart 2, 2013

    Een recept wat mij superlekker lijkt is deze. Ik heb nog niet uitgeprobeerd, maar als je toch aan de slag gaat..ben ik heel benieuwd hoor! Het is nog frans ook…dus heerlijk met een heerlijk frans brood…en daar zal je vast zo je adresje voor hebben 😉 Oh ik zou er wat voor over hebben om het te proeven 😉

    Maar met een paar walnoten zou ik ook al heel gelukkig van worden ;-)) Ik ben benieuwd, Liefs Elise

    http://www.de-ruijsbroekjes.com

    Roquefort en walnoten rillettes
    gemakkelijk en betaalbaar

    Bereiding: 20 min
    koeling: 2 uur
    4 Persoon

    400 gram Roquefort
    70 gram rozijnen
    70 gram walnoten
    4 eetlepel dikke room
    1 mespuntje geraspte nootmuskaat
    1 eetlepel. eetlepels cognac
    50 gram boter
    peper
    boerenbrood

    boter uit de koelkast op kamertemperatuur.
    Wel de rozijnen gedurende 10 minuten in cognac.
    Verkruimel de kaas in een kom en voeg de boter in kleine blokjes
    en voeg de room toe, rozijnen en cognnac, nootmuskaat en peper. Meng goed reserveer een paar hele walnoten voor decoratie.
    Verpak de andere in een plastic zak en plet ze fijn met de deegroller.
    Voeg ze bij het roquefort en meng goed zet afgedekt weg in de koelkast minstens 2 uur.
    Versier met de gereserveerde walnoten. Geniet met gegrild boerenbrood.

    wijn: een Macvin du Jura wit

    Uit: Petits encas et snacks

  2. Leave a Reply

    Caroline Brouwer
    maart 2, 2013

    Onder het label walnoten op mijn blog, vind je ook verschillende recepten met walnoten.
    Fijn weekend, Caroline

  3. Leave a Reply

    Lisette
    maart 2, 2013

    Elise – ik ga hem maken en laat je weten of het wat is! Bedankt voor het recept.

  4. Leave a Reply

    Lisette
    maart 2, 2013

    Hi Caroline – top – ik ga even rondsnuffelen. Jij hebt echt zoveel heerlijke dingen op je blog staan!! Bedankt.

  5. Leave a Reply

    quiltingmieke
    maart 3, 2013

    piep,,meid je kan ook een likeur ervan maken…even googelen, eenncollefa van me maakte het vroeger,,maardie is al lang op rust….

    knufje mieke

  6. Leave a Reply

    Marianne
    oktober 26, 2018

    Hallo Lisette, lees al enige tijd met veel plezier je recepten. Wij hebben zelf een walnotenboom in de tuin en inderdaad Help! Wat doen we ermee. Het eenvoudigste en ook heel lekker is, de gepelde walnoten op een bakblik een minuut of zeven in de oven op 200graden. Goed af laten koelen en in een afgesloten blik of trommel bewaren. Met wat zout en/of kruiden ook lekker. Gewoon voor bij de borrel of over een salade. Voordeel hiervan is dat de kleine bruine velletjes, die best wel bitter zijn, er makkelijk afrollen..
    Vriendelijke groet.

Leave a Comment