Onze Franse keuken

GEZOCHT: Recepten met walnoten

maart 2, 2013 | By

Ik ben naarstig op zoek naar leuke recepten met walnoot. Waarom? Gisteren kregen wij van een Franse vriend, Patrick (inderdaad – diezelfde vriend die ons vorig jaar de eerste cantharellen van het seizoen bracht) deze enorme zak:

Maar liefst 30 kilo walnoten- wow! Zo ontzettend attent. Daar moet ik natuurlijk wel een mooie bestemming voor zoeken. Ik gebruik vaak walnoten in gerechten en heb dus een paar vaste recepten, maar daar kan ik onze eigen oogst (toch ook zo’n 10 kilo) voor gebruiken. Wat te doen met al deze extra noten? 

Dus: Weet je een leuk recept? Laat het me weten. Misschien is er wel een gerecht met walnoten, dat je altijd al eens wilde uitproberen, maar waar je gewoon nog niet aan toegekomen bent? Ik werp me graag op als testkoker. Ik ben héél benieuwd naar jullie suggesties……Alvast ontzettend bedankt! 

Comments

 1. Leave a Reply

  Elise - Brocante Prulletjes
  maart 2, 2013

  Een recept wat mij superlekker lijkt is deze. Ik heb nog niet uitgeprobeerd, maar als je toch aan de slag gaat..ben ik heel benieuwd hoor! Het is nog frans ook…dus heerlijk met een heerlijk frans brood…en daar zal je vast zo je adresje voor hebben 😉 Oh ik zou er wat voor over hebben om het te proeven 😉

  Maar met een paar walnoten zou ik ook al heel gelukkig van worden ;-)) Ik ben benieuwd, Liefs Elise

  http://www.de-ruijsbroekjes.com

  Roquefort en walnoten rillettes
  gemakkelijk en betaalbaar

  Bereiding: 20 min
  koeling: 2 uur
  4 Persoon

  400 gram Roquefort
  70 gram rozijnen
  70 gram walnoten
  4 eetlepel dikke room
  1 mespuntje geraspte nootmuskaat
  1 eetlepel. eetlepels cognac
  50 gram boter
  peper
  boerenbrood

  boter uit de koelkast op kamertemperatuur.
  Wel de rozijnen gedurende 10 minuten in cognac.
  Verkruimel de kaas in een kom en voeg de boter in kleine blokjes
  en voeg de room toe, rozijnen en cognnac, nootmuskaat en peper. Meng goed reserveer een paar hele walnoten voor decoratie.
  Verpak de andere in een plastic zak en plet ze fijn met de deegroller.
  Voeg ze bij het roquefort en meng goed zet afgedekt weg in de koelkast minstens 2 uur.
  Versier met de gereserveerde walnoten. Geniet met gegrild boerenbrood.

  wijn: een Macvin du Jura wit

  Uit: Petits encas et snacks

 2. Leave a Reply

  Caroline Brouwer
  maart 2, 2013

  Onder het label walnoten op mijn blog, vind je ook verschillende recepten met walnoten.
  Fijn weekend, Caroline

 3. Leave a Reply

  Lisette
  maart 2, 2013

  Elise – ik ga hem maken en laat je weten of het wat is! Bedankt voor het recept.

 4. Leave a Reply

  Lisette
  maart 2, 2013

  Hi Caroline – top – ik ga even rondsnuffelen. Jij hebt echt zoveel heerlijke dingen op je blog staan!! Bedankt.

 5. Leave a Reply

  quiltingmieke
  maart 3, 2013

  piep,,meid je kan ook een likeur ervan maken…even googelen, eenncollefa van me maakte het vroeger,,maardie is al lang op rust….

  knufje mieke

 6. Leave a Reply

  Marianne
  oktober 26, 2018

  Hallo Lisette, lees al enige tijd met veel plezier je recepten. Wij hebben zelf een walnotenboom in de tuin en inderdaad Help! Wat doen we ermee. Het eenvoudigste en ook heel lekker is, de gepelde walnoten op een bakblik een minuut of zeven in de oven op 200graden. Goed af laten koelen en in een afgesloten blik of trommel bewaren. Met wat zout en/of kruiden ook lekker. Gewoon voor bij de borrel of over een salade. Voordeel hiervan is dat de kleine bruine velletjes, die best wel bitter zijn, er makkelijk afrollen..
  Vriendelijke groet.

Leave a Comment