GEZOCHT: Recepten met walnoten
Ik ben naarstig op zoek naar leuke recepten met walnoot. Waarom? Gisteren kregen wij van een Franse vriend, Patrick (inderdaad – diezelfde vriend die ons vorig jaar de eerste cantharellen van het seizoen bracht) deze enorme zak:
Maar liefst 30 kilo walnoten- wow! Zo ontzettend attent. Daar moet ik natuurlijk wel een mooie bestemming voor zoeken. Ik gebruik vaak walnoten in gerechten en heb dus een paar vaste recepten, maar daar kan ik onze eigen oogst (toch ook zo’n 10 kilo) voor gebruiken. Wat te doen met al deze extra noten?
Dus: Weet je een leuk recept? Laat het me weten. Misschien is er wel een gerecht met walnoten, dat je altijd al eens wilde uitproberen, maar waar je gewoon nog niet aan toegekomen bent? Ik werp me graag op als testkoker. Ik ben héél benieuwd naar jullie suggesties……Alvast ontzettend bedankt!
Nell Nijssen
maart 2, 2013 at 1:47 pmWelnu, ik heb zelf afgelopen week dit gemaakt http://eetplezier.blogspot.nl/2013/02/walnotentaart-met-cognac.html maar had het idee dat het nietbgoed gelukt was. Een fout in een recept van claudia roden lijkt mij ook niet erg aannemelijk. Misschien een mooie uitdaging?
Lisette
maart 2, 2013 at 3:17 pmBedankt Nel – hij gaat op de 'to-do'-lijst
Elise - Brocante Prulletjes
maart 2, 2013 at 4:45 pmEen recept wat mij superlekker lijkt is deze. Ik heb nog niet uitgeprobeerd, maar als je toch aan de slag gaat..ben ik heel benieuwd hoor! Het is nog frans ook…dus heerlijk met een heerlijk frans brood…en daar zal je vast zo je adresje voor hebben 😉 Oh ik zou er wat voor over hebben om het te proeven 😉
Maar met een paar walnoten zou ik ook al heel gelukkig van worden ;-)) Ik ben benieuwd, Liefs Elise
http://www.de-ruijsbroekjes.com
Roquefort en walnoten rillettes
gemakkelijk en betaalbaar
Bereiding: 20 min
koeling: 2 uur
4 Persoon
400 gram Roquefort
70 gram rozijnen
70 gram walnoten
4 eetlepel dikke room
1 mespuntje geraspte nootmuskaat
1 eetlepel. eetlepels cognac
50 gram boter
peper
boerenbrood
boter uit de koelkast op kamertemperatuur.
Wel de rozijnen gedurende 10 minuten in cognac.
Verkruimel de kaas in een kom en voeg de boter in kleine blokjes
en voeg de room toe, rozijnen en cognnac, nootmuskaat en peper. Meng goed reserveer een paar hele walnoten voor decoratie.
Verpak de andere in een plastic zak en plet ze fijn met de deegroller.
Voeg ze bij het roquefort en meng goed zet afgedekt weg in de koelkast minstens 2 uur.
Versier met de gereserveerde walnoten. Geniet met gegrild boerenbrood.
wijn: een Macvin du Jura wit
Uit: Petits encas et snacks
Caroline Brouwer
maart 2, 2013 at 4:53 pmOnder het label walnoten op mijn blog, vind je ook verschillende recepten met walnoten.
Fijn weekend, Caroline
Lisette
maart 2, 2013 at 8:25 pmElise – ik ga hem maken en laat je weten of het wat is! Bedankt voor het recept.
Lisette
maart 2, 2013 at 8:32 pmHi Caroline – top – ik ga even rondsnuffelen. Jij hebt echt zoveel heerlijke dingen op je blog staan!! Bedankt.
Manon
maart 3, 2013 at 10:52 amHoi Lisette,
Een tijd geleden maakte ik deze walnoten-honingkoek, http://onno-indekeuken.blogspot.nl/2012/10/walnoten-honingkoek.html, en het viel erg in de smaak.
De stukjes plaatkoek zijn ook lekker en leuk om in te pakken en cadeau te doen. Aan je gasten bijvoorbeeld 🙂
quiltingmieke
maart 3, 2013 at 3:21 pmpiep,,meid je kan ook een likeur ervan maken…even googelen, eenncollefa van me maakte het vroeger,,maardie is al lang op rust….
knufje mieke
quiltingmieke
maart 3, 2013 at 3:23 pmpiep…kijk gevonden na een googelen..
http://zuidfrankrijk.wordpress.com/2011/06/03/recept-voor-walnotenlikeur/
knuf mieke
Marianne
oktober 26, 2018 at 2:19 pmHallo Lisette, lees al enige tijd met veel plezier je recepten. Wij hebben zelf een walnotenboom in de tuin en inderdaad Help! Wat doen we ermee. Het eenvoudigste en ook heel lekker is, de gepelde walnoten op een bakblik een minuut of zeven in de oven op 200graden. Goed af laten koelen en in een afgesloten blik of trommel bewaren. Met wat zout en/of kruiden ook lekker. Gewoon voor bij de borrel of over een salade. Voordeel hiervan is dat de kleine bruine velletjes, die best wel bitter zijn, er makkelijk afrollen..
Vriendelijke groet.