Onze Franse keuken

Zo bak je de perfecte eendeborst (magret de canard)

Er bestaan zoveel verschillende manieren om eendeborst te bakken. Persoonlijk vind ik deze methode ideaal. Ik volg hem eigenlijk altijd en het is echt nog nooit mislukt. Ben je dus op zoek naar een snelle en duidelijke instructie voor een mooi gebakken eendeborst? Kijk en volg dan deze video:

Op zoek naar leuke (kerst) recepten met eendeborst? Hou dan komende week mijn blog in de gaten.
Fijn weekend!

Comments

  1. Leave a Reply

    Herman
    maart 6, 2016

    Ik heb de magret de canard nu al twee maal gemaakt en twee maal genoten! Mijn vrouw is zelfs van haar afkeer van eend afgekomen met dit heerlijke stukje vlees!

    • Leave a Reply

      Lili
      januari 19, 2022

      Ik heb het recept voor magret de canard gevolgd: prima filmpje, prima instructies en verrukkelijk resultaat. Merci

      • Leave a Reply

        Lisette
        januari 23, 2022

        Dank je wel Lily. Fijn ome horen.

  2. Leave a Reply

    Rene
    december 21, 2017

    We hebben een heerlijke eendenborst gegeten. Dank voor het filmpje.

    • Leave a Reply

      Lisette
      december 22, 2017

      Graag gedaan! Bedankt voor het berichtje.

  3. Leave a Reply

    Patrick
    april 2, 2018

    Dit eenvoudig recept voor eendebprst geeft een perfect resultaat!

    • Leave a Reply

      de vrieze cindy
      juli 24, 2018

      zelf niet zo zot van eendeborstfilet en deze keer op die wijze klaargemaakt en had nog een stukje over en die heb ik na mn werk stiekem opgegeten twas top ….heel lekker

  4. Leave a Reply

    Yvonne van den Ende
    september 9, 2018

    Hallo,
    Heb al vaak heerlijke eendennorst gemaakt, oa met 5spices gentuid.
    Nu wil ik a la rouennaise maken, maar de 3 kruiden, welke zijn dit en Hoe krijg ik de sauce voor de magret a la rouennaise? Die met het bloed. Kan ik ook goede bloedworst hiervoor gebruiken met beetje appel erin?

    Groetjes, Yvonne

    • Leave a Reply

      Lisette
      september 14, 2018

      Hi Yvonne, sorry, maar ik heb werkelijk geen idee. Ik heb zelf nog nooit een saus à la Rouennaise gemaakt. Ik kan je dus helaas niet verder helpen. Ik zou gewoon even googelen op ‘rouennaise’ als ik jou was. Dan is er vast wel iets over te vinden. Veel succes in ieder geval. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    • Leave a Reply

      Lisette
      december 23, 2018

      Wat fijn Leonard. Graag gedaan.

  5. Leave a Reply

    Yvonne Massen
    november 3, 2019

    Hoe kun je eendenborst filets in de oven warm en rosé houden.. dit ivm een kerstdiner voor 13 personen

    • Leave a Reply

      Lisette
      november 6, 2019

      Nou Yvonne, daar zou ik zelf niet aan beginnen.Eerlijk gezegd gaat zo’n proces mijn persoonlijke ‘kook-skills’ te boven – het kan vast, maar dan moet je wel heel goed timen en je oven op een mooie constante temperatuur zetten en kunnen houden om verder garen te voorkomen. Het risico van ‘doorschieten’ (lees; het vlees wordt te gaar en daardoor dus taai) is mij te groot. Ik zou ze gewoon tijdens het diner zelf bakken.Dan weet je tenminste zeker dat je ze mooi rosé bakt.

  6. Leave a Reply

    Ingrid
    december 11, 2020

    Hoi, ik zou graag willen weten of het 200% hete lucht of onder- boven warmte is?

    • Leave a Reply

      Lisette
      december 16, 2020

      Hi Ingrid, ik gebruik hete lucht.

Leave a Comment