Zo bak je de perfecte eendeborst (magret de canard)

Er bestaan zoveel verschillende manieren om eendeborst te bakken. Persoonlijk vind ik deze methode ideaal. Ik volg hem eigenlijk altijd en het is echt nog nooit mislukt. Ben je dus op zoek naar een snelle en duidelijke instructie voor een mooi gebakken eendeborst? Kijk en volg dan deze video:
Op zoek naar leuke (kerst) recepten met eendeborst? Hou dan komende week mijn blog in de gaten.
Fijn weekend!
Herman
maart 6, 2016 at 10:11 pmIk heb de magret de canard nu al twee maal gemaakt en twee maal genoten! Mijn vrouw is zelfs van haar afkeer van eend afgekomen met dit heerlijke stukje vlees!
Marthe
augustus 10, 2020 at 5:56 pmHeel goed filmpje
Lili
januari 19, 2022 at 6:45 pmIk heb het recept voor magret de canard gevolgd: prima filmpje, prima instructies en verrukkelijk resultaat. Merci
Lisette
januari 23, 2022 at 4:44 pmDank je wel Lily. Fijn ome horen.
Rene
december 21, 2017 at 8:15 pmWe hebben een heerlijke eendenborst gegeten. Dank voor het filmpje.
Lisette
december 22, 2017 at 7:19 amGraag gedaan! Bedankt voor het berichtje.
Patrick
april 2, 2018 at 6:40 pmDit eenvoudig recept voor eendebprst geeft een perfect resultaat!
de vrieze cindy
juli 24, 2018 at 1:55 amzelf niet zo zot van eendeborstfilet en deze keer op die wijze klaargemaakt en had nog een stukje over en die heb ik na mn werk stiekem opgegeten twas top ….heel lekker
Yvonne van den Ende
september 9, 2018 at 11:08 pmHallo,
Heb al vaak heerlijke eendennorst gemaakt, oa met 5spices gentuid.
Nu wil ik a la rouennaise maken, maar de 3 kruiden, welke zijn dit en Hoe krijg ik de sauce voor de magret a la rouennaise? Die met het bloed. Kan ik ook goede bloedworst hiervoor gebruiken met beetje appel erin?
Groetjes, Yvonne
Lisette
september 14, 2018 at 11:07 amHi Yvonne, sorry, maar ik heb werkelijk geen idee. Ik heb zelf nog nooit een saus à la Rouennaise gemaakt. Ik kan je dus helaas niet verder helpen. Ik zou gewoon even googelen op ‘rouennaise’ als ik jou was. Dan is er vast wel iets over te vinden. Veel succes in ieder geval. Groetjes uit Frankrijk, Lisette
Leonard
december 23, 2018 at 10:21 amPrima Gelukt! Bedankt
Lisette
december 23, 2018 at 7:13 pmWat fijn Leonard. Graag gedaan.
Yvonne Massen
november 3, 2019 at 12:31 pmHoe kun je eendenborst filets in de oven warm en rosé houden.. dit ivm een kerstdiner voor 13 personen
Lisette
november 6, 2019 at 7:18 pmNou Yvonne, daar zou ik zelf niet aan beginnen.Eerlijk gezegd gaat zo’n proces mijn persoonlijke ‘kook-skills’ te boven – het kan vast, maar dan moet je wel heel goed timen en je oven op een mooie constante temperatuur zetten en kunnen houden om verder garen te voorkomen. Het risico van ‘doorschieten’ (lees; het vlees wordt te gaar en daardoor dus taai) is mij te groot. Ik zou ze gewoon tijdens het diner zelf bakken.Dan weet je tenminste zeker dat je ze mooi rosé bakt.
Ingrid
december 11, 2020 at 12:58 pmHoi, ik zou graag willen weten of het 200% hete lucht of onder- boven warmte is?
Lisette
december 16, 2020 at 2:57 pmHi Ingrid, ik gebruik hete lucht.