Onze Franse keuken

Zo bak je de perfecte eendeborst (magret de canard)

Er bestaan zoveel verschillende manieren om eendeborst te bakken. Persoonlijk vind ik deze methode ideaal. Ik volg hem eigenlijk altijd en het is echt nog nooit mislukt. Ben je dus op zoek naar een snelle en duidelijke instructie voor een mooi gebakken eendeborst? Kijk en volg dan deze video:

Op zoek naar leuke (kerst) recepten met eendeborst? Hou dan komende week mijn blog in de gaten.
Fijn weekend!

Comments

 1. Leave a Reply

  Herman
  maart 6, 2016

  Ik heb de magret de canard nu al twee maal gemaakt en twee maal genoten! Mijn vrouw is zelfs van haar afkeer van eend afgekomen met dit heerlijke stukje vlees!

  • Leave a Reply

   Lili
   januari 19, 2022

   Ik heb het recept voor magret de canard gevolgd: prima filmpje, prima instructies en verrukkelijk resultaat. Merci

   • Leave a Reply

    Lisette
    januari 23, 2022

    Dank je wel Lily. Fijn ome horen.

 2. Leave a Reply

  Rene
  december 21, 2017

  We hebben een heerlijke eendenborst gegeten. Dank voor het filmpje.

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 22, 2017

   Graag gedaan! Bedankt voor het berichtje.

 3. Leave a Reply

  Patrick
  april 2, 2018

  Dit eenvoudig recept voor eendebprst geeft een perfect resultaat!

  • Leave a Reply

   de vrieze cindy
   juli 24, 2018

   zelf niet zo zot van eendeborstfilet en deze keer op die wijze klaargemaakt en had nog een stukje over en die heb ik na mn werk stiekem opgegeten twas top ….heel lekker

 4. Leave a Reply

  Yvonne van den Ende
  september 9, 2018

  Hallo,
  Heb al vaak heerlijke eendennorst gemaakt, oa met 5spices gentuid.
  Nu wil ik a la rouennaise maken, maar de 3 kruiden, welke zijn dit en Hoe krijg ik de sauce voor de magret a la rouennaise? Die met het bloed. Kan ik ook goede bloedworst hiervoor gebruiken met beetje appel erin?

  Groetjes, Yvonne

  • Leave a Reply

   Lisette
   september 14, 2018

   Hi Yvonne, sorry, maar ik heb werkelijk geen idee. Ik heb zelf nog nooit een saus à la Rouennaise gemaakt. Ik kan je dus helaas niet verder helpen. Ik zou gewoon even googelen op ‘rouennaise’ als ik jou was. Dan is er vast wel iets over te vinden. Veel succes in ieder geval. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 23, 2018

   Wat fijn Leonard. Graag gedaan.

 5. Leave a Reply

  Yvonne Massen
  november 3, 2019

  Hoe kun je eendenborst filets in de oven warm en rosé houden.. dit ivm een kerstdiner voor 13 personen

  • Leave a Reply

   Lisette
   november 6, 2019

   Nou Yvonne, daar zou ik zelf niet aan beginnen.Eerlijk gezegd gaat zo’n proces mijn persoonlijke ‘kook-skills’ te boven – het kan vast, maar dan moet je wel heel goed timen en je oven op een mooie constante temperatuur zetten en kunnen houden om verder garen te voorkomen. Het risico van ‘doorschieten’ (lees; het vlees wordt te gaar en daardoor dus taai) is mij te groot. Ik zou ze gewoon tijdens het diner zelf bakken.Dan weet je tenminste zeker dat je ze mooi rosé bakt.

 6. Leave a Reply

  Ingrid
  december 11, 2020

  Hoi, ik zou graag willen weten of het 200% hete lucht of onder- boven warmte is?

  • Leave a Reply

   Lisette
   december 16, 2020

   Hi Ingrid, ik gebruik hete lucht.

Leave a Comment