Kerstrecept: Kastanjesoep met knolselderij

Dit recept stond in het kerstnummer van de ‘Elle à Table’, oftewel de Franse ‘Elle Eten‘. Ik heb het hier en daar wat aangepast. De combinatie van kastanje en knolselderij vind ik erg geslaagd. Een fijn subtiel soepje. De ideale start voor het kerstdiner. Geen grote kommen, gewoon één soeplepel in een mooi kommetje of soepbord volstaat . Desgewenst een scheutje room en wat croutons erbij en klaar ben je.
Recept: Kastanjesoep met knolselderij
Ingrediënten :
– 350 gram knolselderij in kleine blokjes (halve knol)
– 350 gram gekookte en gepelde kastanjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui, gesnipperd
– olijfolie
– 1 liter kippenbouillon (liever een vega-variant- gebruik dan groentebouillon)
– 200 ml kookroom (+ eventueel wat extra voor het serveren)
– zout& peper
Bereiding:
-Fruit uitje en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de knolselderijblokjes toe. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht en laat met deksel op de pan 15 minuten pruttelen. Voeg dan de kastanjes toe, doe de deksel weer op de pan en laat nog 10 minuten op een zacht pitje staan. Pureer dan alles goed met een staafmixer. Giet de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Mocht hij iets te dik zijn, voeg dan nog een beetje heet water toe om het geheel te verdunnen. Schep de soep in (voorverwarmde) kom of bord, een scheutje room erin en wat croutons erbij en serveer. Bon appetit!