Onze Franse Keuken

Kerstkoekjes met cranberry’s & witte chocolade

kerstkoekjesNigella.jpg

kerst, Koekjes, Uncategorized | december 9, 2012 | By

 Dit zijn echte kerstkoekjes –  cranberry’s doen mij in ieder geval altijd denken aan een klassiek kerstdiner – net als kastanjes overigens. Dit koekjesrecept heb ik uit een kookboek dat echt ideaal is om mee in de kerststemming te komen – Nigella’s Kerst. 

Ik heb wel de verhoudingen van Nigella’ recept wat aangepast, want zij gaat uit van 30 koekjes en dat vond ik zelf wat veel. Een koekje of 10 à 12 lijkt mij genoeg. Leuk voor op een schaaltje bij de kerstthee.

Recept: Kerstkoekjes met cranberry’s, witte chocolade en pecannoten

Ingrediënten:
– 75 gram bloem
– 1/4 theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 40 gram havervlokken
– 60 gram zachte boter
– 40 gram bruine basterdsuiker
– 50 gram suiker
– 1/2 ei
– 1/2 theelepel vanille extract
– 40 gram cranberry’s
– 25 gram pecannoten
– 75 gram witte chocolade

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Klop de boter met de basterdsuiker en gewone suiker in een keukenmachine licht en romig. Voeg het ei toe en het vanille-extract en meng alles goed.
– Hussel de bloem, bakpoeder, zout en havervlokken goed door elkaar in een kom en giet dit langzaam bij het ei/boter/suikermengsel. Je krijgt nu een vrij dik en klonterig geheel (het zal wat aan de garde van je keukenmachine blijven plakken).
– Hak de witte chocolade en pecannoten in kleine stukjes
– Zet de keukenmachine uit en spatel de cranberry’s, stukjes witte chocolade en pecannoten door het beslag.
– Bedek een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen balletjes van het beslag (iets meer dan één eetlepel per koekje) en druk die een beetje plat op de bakplaat, totdat je een mooi halfbol koekje krijgt. Hou wat tussenruimte tussen de koekjes aan.
– Bak de koekjes 15 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen (ze zijn nog erg zacht als je ze uit de oven haalt). Enjoy!

De afgekoelde koekjes kan je ook best een dag of drie bewaren (in een koektrommel of tupperware bakje) – ideaal dus om van tevoren te maken en tijdens de kerstdagen van te genieten.  

1 Comment

  1. Karin - The F Girl

    december 9, 2012 at 9:45 am

    Lekker! Ik stel me er helemaal zo vrolijk kersterige tafel bij voor, met allemaal mooi porselein, wit, zilver, én lekkere koekjes op een etagère 🙂

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress