Onze Franse Keuken

Kerst 2012: Voorgerecht – Torentje van avocado & garnalen

DSC_1008.jpg

kerst, Vis, Voorgerecht | december 23, 2012 | By

 Zit je de avond voor kerst met je handen in het haar? Wat moet ik nou toch maken voor het kerstdiner? Wat dacht je van dit voorgerecht? Simpel en snel. De combinatie van avocado en garnalen is natuurlijk altijd top. Eigenlijk de oude vertrouwde garnalencocktail, maar dan in een modern jasje. Het gebruik van sesamolie zorgt namelijk voor een verrassend smaakeffect. Ik maak het gerecht met een serveerring – dat werkt supersnel en het ziet er gelijk feestelijk uit. Ideaal toch? Hoe je dit torentje maakt? Nou zo:

Recept: Torentje van avocado & grote garnalen

Ingrediënten:
Voor 4 personen

– 400 gram grote garnalen
– 2 avocado’s (halve pp)
– 1 citroen
– 4 eetlepels sesamolie
– 4 eetlepels balsamico azijn
– 1 eetlepel eetlepel fijngehakte dille
– versgemalen peper

Bereiding:

– Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Nog nooit zelf garnalen schoongemaakt? Kijk dan even hier voor de algemene instructie.
– Schil de avocado’s, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en knijp één helft van de citroen uit boven de schaal. Voeg een beetje versgemalen peper toe en hussel door elkaar.
– Zet een serveerring (ik gebruik voor dit gerecht een ronde (6cm)) op een bord en vul deze voor de helft met avocado. Let op dat je dus ongeveer een 1/4 gebruikt van de blokjes, want je moet nog drie borden op identieke wijze opmaken. Druppel wat balsamicoazijn over de avocadoblokjes (hou een kleine eetlepel per bord aan).
– Bak de garnalen even kort aan in 2 eetlepels sesamolie. Ze hebben echt maar heel kort nodig. Je ziet ze roze kleuren en de rug (waar je het darmkanaal verwijderd hebt) mooi wit. Sprenkel de dille over de garnalen en schud de pan even goed, zodat alle garnalen bedekt zijn met een beetje dille.
– Leg de garnalen (hou ook hier dus weer 1/4 deel per bord aan) dakpansgewijs in een rondje op de avocadoblokjes en sprenkel er nog een heel klein beetje sesamolie over (max een 1/2 eetlepel per bord).  Verwijder de serveerring en voilà – je eerste bord is klaar. Maak nu de andere drie borden op. Snijd tot slot de overgebleven helft van de citroen in vier partjes en leg die erbij op de borden. Serveer & geniet. Bon appetit!

3 Comments

  1. ria

    december 23, 2012 at 10:34 pm

    Hele fijne kerstdagen! Ria

    Reply
  2. Nell Nijssen

    december 31, 2012 at 7:05 pm

    Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

    Reply
  3. Mariska

    december 16, 2014 at 9:45 pm

    Lekker recept en goed van te voren te bereiden.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress