Onze Franse Keuken

Chocolate swirl cheesecake – samen koken op afstand

01.jpg

De 2e kooksessie van ‘samen koken op afstand’ is inmiddels achter de rug. De chocolate swirl cheesecake uit One More Slice van Leila Lindholm (pag 45).

Wat zal ik ervan zeggen. Om te beginnen maakte ik de fout om de recensie van Inge te lezen, voordat ik de taart zelf ging maken. Ik had dus al een bepaald vooroordeel. Niet meer doen – gewoon op dezelfde dag testen in het vervolg – leermomentje. Eigenlijk kon ik haar bevindingen alleen maar bevestigen en die waren helaas niet al te positief.

Ik had mij een beetje verkeken op het recept. Er zijn echt flink wat handelingen nodig om deze taart te maken. Dat geeft op zich natuurlijk helemaal niets – als je inspanningen vervolgens dan ook maar beloond worden. Daar gaat het bij deze kooksessie mis. De taart ziet er werkelijk prachtig uit, maar is naar oordeel van de beide testpanels (4 man in NL en 4 man in Frankrijk) geen succes. De conclusie – “de taart is wel ok, maar je hebt wel lekkerdere taarten gemaakt” – tja, voor zo’n reactie sta je je natuurlijk niet uit te sloven in de keuken.

Waar zit het hem in? Zeker niet in de looks – deze taart is echt een ‘beauty’. De structuur van de taart, die spreekt niet zo aan. Eigenlijk zou je of het één (normale cheesecake) of het ander (chocolade cheesecake) moeten maken – de combinatie werkt niet en heeft geen prettig mondgevoel.

Jammer…..op naar de volgende sessie.

 

 

 

 

5 Comments

  1. Bo

    december 4, 2012 at 10:02 am

    Hij ziet er echt prachtig uit! Jammer alleen van de structuur/smaak ):

    Reply
  2. Margriet

    december 4, 2012 at 11:32 am

    Wat jammer dat hij niet naar wens was, want het is een plaatje om te zien.
    Waar kan ik de recensie van Inge lezen? Of heeft zij geen blog?

    Reply
  3. Lisette

    december 4, 2012 at 2:06 pm

    Hi Margriet, Inge heeft zelf geen blog – we stemmen één en ander via mail & twitter af 🙂

    Reply
  4. Margriet

    december 4, 2012 at 3:54 pm

    Ah, okee, ik vermoedde al zoiets omdat er geen linkje bij stond naar haar eventuele blog.
    Thanks! 🙂

    Reply
  5. Sim kookt

    december 4, 2012 at 8:04 pm

    Heel herkenbaar! Veel werk en een magere recensie van je geliefden. Hij ziet er wel top uit!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress