Onze Franse Keuken

Sfeervol kookboek van schrijfster ‘Chocolat’

Uncategorized | november 4, 2012 | By

Ik ben dol op lezen en heb een echte (kook)boekentik. Gedurende het seizoen heb ik er vrijwel geen tijd voor, maar tijdens de rustige wintermaanden verslind ik het ene boek na het andere. Familieromans, historische fictie en natuurlijk kookboeken. Ik kan uren doorbrengen op bol.com – op zoek naar leespareltjes. Al mijn ‘te lezen’ boeken zet ik dan op mijn bol.com verlanglijstje (telt momenteel maar liefst 105(!) items). Als ik naar Nederland ga bestel ik gewoon een deel van deze selectie. Die boekendoos laat ik bij familie bezorgen en dan heb ik weer een fijn voorraadje NL boeken – ideaal.

Hier in Frankrijk ben ik aangewezen op amazon.fr en deze site benut ik met name voor Franse & Engelse kookboeken. Onlangs stuitte ik tijdens een zoektocht heel toevallig op een kookboek van één van mij lievelingsschrijfsters Joanne Harris – je weet wel, die van ‘Chocolat’ (eveneens verfimd met Juliette Binoche & Johnny Depp). Samen met Fran Warde (Engelse kok en auteur) heeft Joanne een kookboek over de Franse keuken uitgebracht. Joanne is half Francaise – half Engelse en is opgegroeid met gerechten uit de Franse keuken. In dit boek deelt ze haar jeugdherinneringen en favoriete familie recepten. Heerlijke anekdotes afgewisseld met prachtige sfeerplaatjes van het Franse platteland. Tja,…dan ben ik natuurlijk verkocht. Uiteraard zijn in dit kookboek ook de nodige chocolade recepten opgenomen, waaronder de ‘spicy’ warme chocolademelk uit de chocolaterie van Vianne (uit het boek Chocolat).

Naam van dit kookboek? My French Kitchen – Joanne Harris & Fran Warde
Uitsluitend in het Engels verkrijgbaar, maar werkelijk een must-have voor Joanne Harris fans. Hier nog wat fijn beeldmateriaal:

6 Comments

 1. Paul Oosten

  november 4, 2012 at 10:54 am

  Door dat half Engels – half Franse in de jeugd doet het me al snel denken aan Home Made van Yvette …

  Reply
 2. Brabbels en Kiekjes

  november 4, 2012 at 12:25 pm

  Dan heb ik nog een nieuw item voor op je lijstje "graag hebben": Vive la France, vivre les vacances van Ed Scheppink.

  En deze ken je waarschijnlijk al: 'A Table, de culinaire joie de vivre van normandie van Jane Webster.

  Veel lees plezier en een fijne zondag.
  Liefs,

  Reply
 3. Sim kookt

  november 4, 2012 at 1:50 pm

  Wat een mooie foto's ! het lijkt me een heerlijk boek!

  Reply
 4. Lisette

  november 4, 2012 at 4:17 pm

  A table heb ik inderdaad in mijn kast staan, maar ie van Ed Scheppink ken ik nog niet – leuk! Gaat op het lijstje – Bedankt voor de tips. Groetjes, Lisette

  Reply
 5. Ed Scheppink

  februari 6, 2014 at 4:24 pm

  Hi Lisette, we zijn inmiddels een jaartje verder en nummer 2 van vive la france vivre les vacances is uit!!!! via bol.com te verkrijgen en namens een hele schare mensen een aanrader.
  Hoe vond je nummer 1?

  groetjes en veel leesplezier!

  Ed

  Reply
 6. Ed Scheppink

  februari 6, 2014 at 4:31 pm

  We zijn weer een jaartje of wat vcerder, en vive la france vivre les vacances 2 is uit!!!!
  wederom leesplezier en hergenieten van een geliefd land met humor tot de laatste bladzijde….
  veel plezier!

  Gr Ed

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress