Onze Franse Keuken

Nigella’s Gegrilde Lamskoteletjes – met knoflook en zwarte olijven

lamskoteletNigella.jpg

Lam, Uncategorized, Vlees | november 13, 2012 | By

Afgelopen week heb ik na lange tijd weer eens lamsvlees gegeten. Wat is dat toch lekker. Ik wilde een snelle ‘voor-de-buis-hang’ maaltijd maken en ineens schoot dit gerecht voor gegrilde lamskoteletjes van Nigella me te binnen. Super sappig en snel klaar. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik dit recept uit haar kookboek ‘Nigella Express’ heb. Gebakken aardappeltjes erbij en een beetje sla en klaar ben je.

Recept: Gegrilde lamskoteletjes met knoflook en zwarte olijven

Ingrediënten:

– 12 lamskoteletjes
– 4 eetlepels olijfolie, plus 2 eetlepels
– 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
– 1 theelepel gedroogde chilipepervlokken
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 citroen, sap en rasp
– 1 theelepel zeezout (of halve theelepel gewoon zout)
– 15 zwarte olijven, ontpit en in plakjes
– desgewenst 1 rode chilipeper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt

Bereiding:

– Leg de lamskoteletten tussen keukenfolie en sla ze plat met een deegroller. Leg de platgeslagen koteletjes naast elkaar in een ovenschaal (moeten naast elkaar erin passen).
– Giet de olijfolie (4 eetlepels) over de koteletten en strooi knoflook, chilipepervlokken en oregano erover. Voeg ook de citroenrasp, citroensap, zeezout en olijven toe en hussel alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle koteletten goed zijn bedekt met een beetje marinade. Dek de schaal af en laat alles bij kamertemperatuur 20 minuten marineren.

– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Haal de koteletten uit de marinade en leg ze in de hete pan. Bewaar de marinade. Bak de koteletten een paar minuten per kant bruin op hoog vuur. Breng dan het vuur terug naar matig en giet de marinade in de pan. Voeg 2 eetlepels water toe en laat de pan nog 5 minuten op het vuur staan. Leg de koteletten op een schaal en giet het braadvocht uit de pan over de koteletten. Bestrooi desgewenst de fijngehakte chilipeper erover (heb ik niet gedaan, want kon vreemdgenoeg geen verse chilipeper krijgen) en serveer met gebakken aardappeltjes en een simpele salade. Smullen!

Bron van dit recept: Nigella Express van Nigella Lawson pag 299

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress