Onze Franse Keuken

Chocolate spoon anyone? – deel 3

Wittechocoladelepeltjes.jpg

Uncategorized | november 6, 2012 | By

 

Ik had de siliconen lepel-vormpjes al tijden in huis, maar nog geen momentje gevonden om ze uit te testen. Ze zijn echt heel handig. Alleen even wat chocolade smelten – voorzichtig in de vormpjes gieten – en in de koelkast laten opstijven. Een kind kan de was doen al is het gieten dan nog best een precies werkje. Je moet er namelijk voor zorgen dat je echte lepeltjes krijgt en de vloeibare chocolade die over het randje loopt dus goed en netjes weghalen. Ik doe dat met een natte schone theedoek – dat werkt supersnel.

Zoals op de bovenste foto te zien is heb ik lepeltjes gemaakt van witte chocolade. Die bruine korrels? Dan zijn koekkruimels. Ik heb gewoon wat speculaas verkruimeld en die door de witte chocolade geroerd. Zo zijn natuurlijk tal van bereidingen te bedenken. Nootjes, meerdere soorten chocolade etc… Een leuke kookgadget. Weer eens wat anders dan een koekje bij de thee……….

 

1 Comment

  1. Marian

    november 23, 2012 at 9:11 pm

    Oooh, geweldig!!!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress