Onze Franse keuken

Simpel, snel & lekker: ideale tv-avond maaltijd

Griekseomelet.jpg

Lunch, Vega | oktober 19, 2012 | By

Moe van werk en geen zin om te koken? Dan is deze griekse salade in omeletvorm echt ideaal. Snel in elkaar draaien en dan hup – onderuit op de bank met bord op je schoot. Misschien iets voor deze vrijdagavond? Simpel, snel en lekker.

Recept: Omelet met tomaten, feta en zwarte olijf

Ingrediënten:
(Voor 2 personen)

– 4 eieren
– 1/2 rode ui
– 3 tomaten
– 8 zwarte olijven, ontpit
– 50 gram feta, in grove blokjes
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 2 eetlepels olijfolie
– peper & zout

Bereiding:

– Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren en hak de olijven grof.
– Verwarm de grill van je even oven voor en pak een koekenpan die in de oven mag (en past).
– Kluts in een kommetje met een vork de eieren door elkaar met één eetlepel van de peterselie, peper en zout.
– Zet de koekenpan op het vuur en giet de olijfolie in de pan. Voeg de ui toe en bak deze een minuutje of twee. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog twee minuten.
– Giet het eimengsel erover en laat heel even bakken, totdat je de omelet aan de randen van de pan ziet stollen. Haal dan de pan van het vuur, verdeel de olijven en de feta over de omelet en schuif hem in de pan onder de grill in je oven.
– Bak de omelet zo’n 4 minuten onder de grill. Dat is in ieder geval de tijd die de omelet in mijn oven nodig heeft. Hou het wel even in de gaten, want het mag natuurlijk niet aanbranden.
– Haal de pan voorzichtig uit de oven en garneer met de resterende eetlepel peterselie. Stukje brood erbij en klaar ben je. Een lekker makkelijk en smakelijk begin van je weekend.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment