Onze Franse Keuken

Samen koken op afstand

ProjectSamenkokenopafstand.jpg

Samen Koken op Afstand | oktober 30, 2012 | By

De wintermaanden staan bij mij in het teken van proefkoken. Kookboeken doorbladeren, leuke recepten bedenken en testen maar. Op zoek naar leuke gerechten voor volgend seizoen. Fijn op het gemakje en eigen tempo. Na al dat gevlieg en geren ook wel weer even lekker.

Ik schreef al eerder dat ik deze afgelopen herfstvakantie samen met Inge (één van onze vaste gasten) een nieuw kookproject heb bedacht. Wij hebben veel dezelfde kookboeken en vinden het allebei leuk om dingen uit te proberen. Al pratende ontstond het volgende plan – af en toe samen uit hetzelfde kookboek een gerecht maken en onze ervaring delen. Samen koken op afstand dus – ik hier in Frankrijk en Inge in Noordwijk.

We kiezen om de beurt een recept. Het leuke is dat je op deze manier gerechten maakt, waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken – met alle verrassingen van dien.

Onze eerste kooksessie is inmiddels achter de rug. Een menu uit ‘Jamie in 30 minuten’. Onzettend leuk om te doen. Lees morgen onze eerste ‘samen koken op afstand’ recensie.

4 Comments

 1. Caroline Brouwer

  oktober 30, 2012 at 9:41 am

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik ga jullie volgen.
  groeten, Caroline

  Reply
 2. quiltingmieke

  oktober 30, 2012 at 12:37 pm

  piep

  oh leuk idee,
  ik heb een bibliotheek met kookboeken durf ik haast zeggen, en genieten dit seizoen, dik kookboek, pot thee, lekker in je zeteltje

  knuf mieke

  Reply
 3. Corine(THUIS)

  oktober 30, 2012 at 6:04 pm

  Wat een geweldig idee.. ik wilde dat ik er de tijd voor had.. maar de wintermaanden zijn bij mij op het werk juist de drukste ;(
  Toch hou ik dit in de gaten, af en toe moet ik één van jullie toppers toch wel kunnen maken!

  Reply
 4. Angelique

  oktober 31, 2012 at 8:44 am

  Leuk idee Lisette…

  Ik geniet wel mee, zoals altijd van de recepten en verhalen op je blog.Geniet van de op afstand samenwerking.

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress