Recept: Peanut Butter Cookies
Recept: Peanut Butter Cookies
Ingrediënten:
– 220 gram pindakaas
– 150 gram suiker
– 1 ei
– 1/2 theelepel vanillepoeder of vanille extract
– 1 theelepel gist
– 1 theelepel kaneelpoeder
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier.
– Meng de pindakaas met de suiker in de ene kom. Pak nog een andere kom en meng daarin het ei, vanillepoeder, gist en kaneel. Giet het eimengsel vervolgens bij de pindakaas en meng goed, totdat je een soort dik koekdeeg hebt.
– Draai in je handpalm kleine bolletjes (voor de oud-knikkeraars onder ons: ter grootte van een ‘bonk’) en leg deze – met redelijk wat tussenruimte – naast elkaar op het bakblik. Druk de bolletjes met een vork plat tot een koekje met dikte van een 1/2 cm – zorg voor mooie kruisvormpjes aan de bovenkant (druk eerst de ene kant op en dan dwars daarop nog een keer de andere kant op).
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10 tot 12 minuten. De randjes moeten lichtbruin zijn. Laat de koekjes volledig afkoelen (als je ze warm vastpakt zijn ze echt nog te zacht en deuken ze helemaal in (weet ik uit ervaring) – dat is natuurlijk niet de bedoeling) en smullen maar. Fijn weekend!
Huis in de Provence
oktober 26, 2012 at 12:04 pmoh wat leuk om te maken in de Herfstvakantie…die gaat hier vanmiddag beginnen. Verkopen ze in Frankrijk die speciale "Amerikaanse" pindakaas? Of gebruik je daar gewoon een Nederlands pot voor?
groetjes, Mirjam
Lisette
oktober 29, 2012 at 1:39 pmHoi Mirjam,
Lekker aan het genieten van de herfstvakantie? Voor deze cookies heb ik de peanutbutter uit de kookdoos gebruikt – een blikje van Dakatine. Zou hier dus in Frankrijk verkrijgbaar moeten zijn (heb hem zelf alleen nog nooit eerder gezien). Je kunt natuurlijk ook gewoon peanutbutter nemen (staat in het 'Engelse' schap bij iedere supermarché) of NL pindakaas (als je die in huis hebt). Succes, groetjes Lisette