Onze Franse keuken

Maaltijdsalade van bladspinazie, kikkererwten & blauwe kaas

Kikkererwtensalade.jpg

Salades, Vega | oktober 9, 2012 | By

Een lekkere salade met verse spinazie, sappige kerstomaatjes, zachte blauwe kaas en knapperige walnoten. Ik voeg kikkererwten toe om dit gerecht wat meer ‘body’ te geven en zo een volwaardige maaltijd te creëren. Door te kiezen voor een wat zachtere blauwe kaas – niet te uitgesproken – blijven de smaken van alle afzonderlijke bestanddelen mooi in balans. De simpele dressing maakt dit pure gerecht helemaal af : Alleen een beetje olijfolie, zeezout, versgemalen peper en wat balsamico-azijn. Een kind kan de was doen.

Tip: Gebruik een dikkere balsamico azijn – ik neem voor deze salade zelf altijd ‘velours de balsamique’ van Maille – maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een eetlepel balsamico-siroop of ‘gewone’ balsamico-azijn met een beetje honing.

Recept: Maaltijdsalade van bladspinazie, kikkererwten en blauwe kaas

Ingrediënten:

– 100 gram kikkererwten (uit blik)
– 50 gram verse bladspinazie
– 10 kerstomaatjes
– 50 gram (zachte) blauwe kaas
– 5 gepelde walnoten
– 1 sjalotje
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamico azijn
– grof zeezout
– versgemalen peper

Bereiding:

– Giet de kikkererwten in een vergiet, spoel ze even af met koud water en laat uitlekken.
– Was de spinazie en verwijder de harde stelen.
– Snijd de tomaatjes in vieren en de blauwe kaas in blokjes.
– Snipper het sjalotje en hak de gepelde walnoten in grove stukken.
– Doe alle bestanddelen bij elkaar in een kom en giet vervolgens de olijfolie en balsamico azijn erbij. Hussel alles met je handen heel voorzichtig door elkaar, totdat alle blaadjes voorzien zijn van een klein laagje ‘dressing’. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper toe. Hussel nog een keer en serveer direct. Bon appetit.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment