Onze Franse Keuken

Brocante trend: peper & zoutstel

BrocantevondstInge2.jpg

Uncategorized | oktober 21, 2012 | By

Ik schreef al eerder over de spontane ‘brocante trend: peper & zoutstel’. Bij het bezoeken van brocantemarktjes speuren sommige gasten voor ons naar originele peper & zout vaatjes. Nou is het natuurlijk altijd leuk om gewoon een beetje rond te slenteren, maar echt specifiek zoeken naar dingen maakt het snuffelen op zo’n marktje net wat interessanter.

De (zich daar volledig niet van bewuste) trendsetter Inge heeft ook vorige week weer goed haar best gedaan. Ze kwam samen met manlief, zoon en moeder een weekje herfstvakantie bij ons vieren en bracht zowaar ook een setje mee uit Nederland. Ze had het peper & zoutstel van grijsblauw aardewerk gevonden op een marktje in Limburg. Van de week tikte ze in Brive-la-Gaillarde nog een ander mooi stelletje op de kop. Wij zijn dus weer enorm verwend!

Inge is, zoals de volgers van deze blog weten, samen met haar familie, één van onze vaste gasten en net als ik naast brocantemarktjes dol op koken. Wij hebben afgelopen week samen een leuk kookprojectje bedacht voor komende winter – ‘samen koken op afstand’ – binnenkort meer daarover op deze blog….

2 Comments

 1. MySuperSweetLife

  oktober 21, 2012 at 9:32 am

  Wat heb jij een leuke schrijfstijl! Ik vind je blog erg leuk en ik ben je met bloglovin gaan volgen, hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  Reply
 2. Nell Nijssen

  oktober 21, 2012 at 2:58 pm

  Het lijkt soms wel of het sparen van brocante en van koken houden met elkaar verbonden zijn. Het is hier precies zo. Ik ben gek op oude dingetjes, hoewel ik lang niet alles koop. In huize eetplezier volgen we sinds jaren het motto: het één erin, het ander eruit. Moest ook wel ;-(

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress