Onze Franse Keuken

AMERIKA – inhoud kookdoos oktober

kookdoosseptember01.jpg

Uncategorized | oktober 25, 2012 | By

Ik heb hem alweer een paar weekjes in huis, maar nu eigenlijk pas tijd om op mijn gemak de inhoud te bekijken. Het thema van de kookdoos – oftewel boîte à miam – van deze maand is Amerika. Als gastchef heeft men gekozen voor het volledige team van Big Fernand – een ‘French style hamburger’ restaurant in Parijs. Dit trof ik aan in de doos:

 
Inhoud ‘la boîte à miam – oktober:

  • Cranberries  – Fruits secs du web

– Zakje met gedroogde cranberries – mooie zachte structuur (gelukkig geen keiharde keutels)

  • Crispy oignons – Fresh Gourmet

– Dit is echt iets voor mij. Ik ben dol op ui. Deze crispy oignons zijn voor mij net chipjes. Lekker om gewoon los te eten – al zijn deze toch echt voor op de hamburger, hotdog etc…

  • Cajun kruiden – Epices du monde

– De hele doos rook naar deze kruiden. Een lekkere Cajun mix, ideaal als basismarinade voor grillvlees voor een bbq.

  • Mierikswortel – Raifalsa

– Pikant en onderdeel van deze kookdoos in verband met het hamburgerrecept (??-ben benieuwd)

  • Peanutbutter – Dakatine

– Dit mag natuurlijk niet ontbreken in een Amerika doos. Het speciale aan deze peanutbutter van Dakatine? Dit merk fabriceren ze in Frankrijk.

  • Minivormpjes muffin – Mastrad

– Deze siliconen muffinvormpjes zijn ideaal voor het zelf maken van het typisch amerikaanse dessert – de muffin…

Naast bovengenoemde kookproducten zijn er kaarten met een interview, kooktips en recepten van het team van hamburgerrestaurant Big Fernand uit Parijs. Tot slot -dit zijn ze…de door mij te maken recepten uit de kookdoos van oktober:

– French style broodje hamburger
(o.a. met cajunkruiden, geitenkaas, mierikswortel en cranberries)

– Hot Dog Big Fernand
(o.a. met la vache qui rit, crispy oignons, mierikswortel en balsamico-azijn)

– Peanut butter cookies

Wordt vervolgd….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress