Onze Franse Keuken

Vijgen uit eigen tuin – superoogst

VijgenLaPanacC3A9e2012.jpg

Rondom La Panacée | september 15, 2012 | By

2012 is hier op La Panacée een fantastisch vijgenjaar! Na de teleurstellende kersenoogst is dit een mooi opsteker. Nou hebben wij slechts één vijgenboom, maar dat maakt helemaal niets uit. Gisteren had ik bij een rondje plukken toch al snel 10(!) kilo te pakken. Het mooie is  – er hangt nog zeker een vijfvoud aan vruchten geduldig te wachten. Dat wordt dus een lading vijgenjam van heb ik jou daar. Maar goed ook, want dit seizoen was ik begin augustus al door de voor verkoop bestemde ‘confiture la Panacée’ heen. Nu kan ik een grote voorraad aanleggen voor volgend seizoen. Bovendien kunnen onze gasten de komende weken tijdens de table d’hôte avonden rekenen op de nodige gerechten met verse vijg. 

 

 

psst…. voor de oplettende volger – morgen volgt de beloofde inhoud van september editie ‘la boîte à miam’. Die blogpost moest even wijken voor de vijgenoogst en dit bericht. Fijne zaterdag!

4 Comments

  1. Kelly @ Kell's Kitchen

    september 15, 2012 at 11:32 am

    Je eigen vijgen en dan nog wel 10 kilo! Wat heerlijk! Ik heb van de week een heerlijke salade met zoete aardappel, vijgen en geitenkaas (uit de nieuwste Ottolenghi) op m'n blog geplaatst, misschien 'n ideetje voor tijdens de table d'hôte avonden…

    Goed weekend!

    Reply
  2. Caroline Brouwer

    september 15, 2012 at 1:43 pm

    Ik ben jaloers op je vijgenoogst. Toevallig hier gisteren goedkoop vijgen kunnen kopen. Normaal zijn ze hier erg duur, helaas, want je kunt er zulke lekkere dingen mee maken.

    Reply
  3. Elise - Brocante Prulletjes

    september 15, 2012 at 4:25 pm

    volgens mij is alles lekker met vijgen..maar als ze uit je eigen tuin in Frankrijk komen wordt het wel heel bijzonder ! Je gasten boffen, bon appetit!

    Reply
  4. Lot

    september 16, 2012 at 9:41 pm

    Bij ons (net boven Thiviers) is er zoveel dood gegaan en beginsels van vijgen en bloesem bevroren in februari, we hebben bijna niets.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress