Onze Franse Keuken

Salade van vijgen, zoete aardappel & geitenkaas

VijgensaladeOttolenghi.jpg

Salades, Vega, Voorgerecht | september 23, 2012 | By

Deze salade met verse vijgen, zoete aardappel en geitenkaas heb ik gisteren geserveerd tijdens onze table d’hôte. Het heerlijke recept komt uit het nieuwe boek van Ottolenghi – Jerusalem. Zelf heb ik dit onlangs verschenen kookboek nog niet (moet overigens bekennen dat ik nog helemaal geen kookboek van Ottolenghi in mijn kast heb staan – oeps), maar ik zag het gerecht vorige week langskomen op het geweldige kookblog van Caroline. Ik kijk vaak op haar blog voor de nodige kookinspiratie en om me te verlekkeren aan de prachtige foto’s.

Toevallig attendeerde een andere Ottolenghi fan, Kelly van Kell’s kitchen, mij ook op deze salade. En terecht, want het is echt super lekker. Wel heel machtig overigens. Wij hebben het als voorgerecht geserveerd, maar een volgende keer zal het eerder als maaltijdsalade/hoofdgerecht op tafel verschijnen. De dressing van ingekookte balsamico-siroop is overigens ook top. Die ga ik ook bij andere salade-combinaties uitproberen. Frankrijk is een Ottolenghi-fan rijker!

Wil je deze salade ook een keertje maken? Kijk dan voor het recept en begeleidende kookvideo op Carolines blog.

Het recept is ook terug te vinden op Kell’s Kitchen.
(check dan ook gelijk even dit recept….ga ik van de winter zeker maken)

Deze twee fijne foodblogs zijn vanaf nu ook altijd makkelijk te vinden in de rechterbalk van mijn blog.

3 Comments

 1. Caroline Brouwer

  september 23, 2012 at 10:29 am

  Leuk dat je ook fan bent.Ik heb al heel veel recepten van hem geprobeerd, allemaal even lekker!
  Bedankt voor de link!
  groeten Caroline

  Reply
 2. Kelly @ Kell's Kitchen

  september 23, 2012 at 11:29 am

  Zo heerlijk dat je deze salade hebt gemaakt met vijgen uit eigen tuin! De gerechten van Ottolenghi (en Tamimi) zijn elke keer weer een feest: verschillende texturen, sprekende kleuren en verrassende smaakcombinaties.

  Bedankt voor de links; ben nu al benieuwd naar je cake!

  Fijne zondag.

  Groetjes, Kelly

  Reply
 3. Marian

  oktober 5, 2012 at 8:08 pm

  Mmm, deze salade ziet er heerlijk uit! Ik zal hem toch ook wel eens moeten proberen…:-)

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress