Onze Franse Keuken

Franse kookdoos ‘ La boîte à miam’ – maandelijkse uitdaging

gastronomiz_boite-a-miam.jpg

Uncategorized | september 13, 2012 | By

De volgers van deze blog weten dat ik al even op zoek was…nou …ik heb hem gevonden – mijn nieuwe kookuitdaging! Sinds afgelopen week ben ik namelijk geabonneerd op ‘ la boîte à miam ‘. Wat is dat nou weer? 
Aan het begin van iedere maand ontvang ik per post een zogenaamde kookdoos. In deze doos zitten zes tot acht kookartikelen, een interview met een vooraanstaande Franse chefkok en receptkaarten met speciaal door hem/haar geselecteerde recepten. Om deze gerechten te bereiden moet je uiteraard één of meerdere onderdelen uit de doos benutten. In Frankrijk zijn al ruim 2000 mensen geabonneerd op deze leuke en originele culinaire dienst van Gastronomiz. Ik bevind me dus in goed gezelschap en ben heel benieuwd hoe dit me gaat bevallen.

Ik heb me voorgenomen om de toegestuurde producten en recepten niet alleen in ontvangst te nemen (the easy part), maar om ze ook daadwerkelijk uit te testen (the tricky part). Een mooie uitdaging. Op deze blog zijn vanaf deze maand, naast de gebruikelijke onderwerpen, mijn kookdoos ervaringen te volgen. Morgen laat ik zien wat ik aantrof in mijn allereerste boîte à miam – de september editie.

4 Comments

 1. Huis in de Provence

  september 13, 2012 at 11:20 am

  leuk, ik ben heel benieuwd!!
  Heb net je recept uitgeprint van de Tomato Tatin om die van het weekend te gaan maken.
  Zal op m'n blog het resultaat vermelden…..
  Jij succes met koken, kijk uit naar de recpeten.

  Groetjes,
  Mirjam

  Reply
 2. missfromage

  september 13, 2012 at 4:22 pm

  Wat een ontzettend leuk idee, ik ben benieuwd wat voor lekkers dat allemaal oplevert. Ik kende je blog nog niet, maar zag de aankondiging van deze blogpost op Etenbloggers. Zeker weten dat ik hier eens terug kom!

  Waar staat 'à miam' trouwens voor? Dat ken ik niet… voor 'om te smullen'?

  Succes met je eerste boîte!

  Reply
 3. Nell Nijssen

  september 13, 2012 at 8:26 pm

  *tromgeroffel* ik zit op de voorste rij. Wachtend op wat komen gaat.

  Reply
 4. Nieneke

  september 14, 2012 at 11:28 am

  Nou de Tomato Tatin is hier gemaakt hoor! En er is van gesmuld ook; want dat is dan weer MIJN nieuwe uitdaging; op de vrijdagen dat Janes naar school is (ongeveer om de week) kook ik iets "nieuws". (en dat nieuws is echt niks hoogdravends want we kookten hier tot voor kort veel van hetzelfde….) JOUW nieuwe uitdaging klinkt heel veelbelovend; ik ben benieuwd!

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress