Onze Franse Keuken

Colathee: Theelijn voor kinderen…..

13288058994.jpg

Uncategorized | september 8, 2012 | By

Nee, de Fransen drinken echt niet alleen maar wijn. Tegenwoordig verschijnt ook steeds vaker een pot thee op tafel. Om dit drankje aantrekkelijk te maken voor de jongere generatie heeft het luxe merk Damman Frères een lijn met typische kindersmaken uitgebracht, Little Cristal genaamd. 

Deze speciale kinderthee is verkrijgbaar in drie smaken:

 •  Cola
 •  Bon Bon (rooibos, banaan en aardbei)
 • Grenadine (limonade smaak).

De theelijn is theïne vrij en ook geschikt voor het maken van ice-tea. Volgens mij helaas nog niet te koop in Nederland. Daar zal binnenkort toch vast wel verandering in komen? Ik zou zeggen, hou de verkooppunten in de gaten. Damman Frères thee is o.a. verkrijgbaar bij Illy Shop.

2 Comments

 1. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon

  september 8, 2012 at 10:21 pm

  Smaakt die cola-thee ook een beetje goed naar cola? (is dan misschien nog een ideetje voor mijn theehatende zonen). Gr, Gerry

  Reply
 2. Ger

  september 9, 2012 at 12:17 am

  Ja……thee….. de reclame en haar verpakkingen hebben altijd al door de eeuwen heen tot de verbeelding gesproken.De prachtigste foto's van de theepluksters in sarong op de theeplantages.Ik kon dat weer met eigen ogen aanschouwen in de verschillende Theemusea's waar ik de afgelopen weken een kijkje nam in Ostfriesland tijdens vakantie.
  Wat een rijkdom die theeplantages en theehandel opleverden(zie mijn laatste post)

  Maar zag ook met eigen ogen de andere kant van het plaatje….van het harde en arme leven van de theepluksters en hun familie die van de vroege morgen tot de late avond onder slechte omstandigheden de jonge blaadjes plukken op de plantages en in de theefactory's werken op Sri Lanka en Indonesië…tijdens mijn rondreizen in Aziatische landen
  ik maakten er poosje geleden een post van.
  http://hoorndesovervloeds.blogspot.nl/2012/06/theeplantage-sri-lanka.html

  Fijn weekeind en lieve groeten,
  Ger

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress