Onze Franse Keuken

Tafelwoordenboek app – La Carte

Uncategorized | augustus 25, 2012 | By

Mijn steun en toeverlaat op het gebied van Franse culinaire termen

Zoals de volgers van deze blog inmiddels weten lees ik graag Franse kooktijdschriften en kookboeken. Het mooie is dat ik zo twee vliegen in één klap sla. Aan de ene kant doe ik kookinspiratie op. Aan de andere kant hou ik gelijk mijn Frans een beetje op peil. Top. Nou beheers ik het Frans inmiddels redelijk (lees: ben helaas nog steeds niet op het door mijzelf gewenste niveau), maar bepaalde termen gebruik je nou eenmaal bijna nooit. Een culinair woordenboek biedt uitkomst.


Zelf gebruik ik al jaren La Carte van Rik Smits – een heel fijn handzaam boekje vol Franse culinaire termen. Ideaal – echt heel compleet. Niet alleen handig voor in de keuken. Ook fijn voor als je in een restaurant niet alles op de Franse menukaart thuis kunt brengen. Zo voorkom je dat je, net als wij, in een avontuurlijke bui  bijvoorbeeld ‘tripes d’agneau’ uitkiest. Voor Fransen een ware delicatesse, maar voor de meeste Nederlanders (waaronder Arjan & ik) een horror. Dè reden dat wij destijds dit tafelwoordenboek hebben aangeschaft.
Betekenis ‘tripes’
Nu zag ik laatst dat dit fijne boekje ook te verkrijgen is als iphone app. Super praktisch en natuurlijk helemaal van deze tijd. Zo’n boekje stop je waarschijnlijk niet standaard in je tas, maar je telefoon heb je toch meestal wel bij je.

Wil je deze praktische app downloaden?
Hij is te installeren via itunes-store en de website van auteur Rik Smits zelf: Peptalks


Bron: www.peptalks.nl – La Carte app


La Carte – Leon Wubbe 
€ 7,99

– een praktische tafelwoordenboek app voor de Franse keuken –
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress