Onze Franse Keuken

Niet koKen maar kijken….

HerschaaldekopievanDSC_0962.jpg

Uncategorized | augustus 30, 2012 | By

Dit prachtige nostalgische kookboek zag ik liggen en was gelijk verkocht. Eigenlijk vind ik het niet echt een kookboek, eerder een salontafel boek. Werkelijk een feest om door te bladeren vol leuke tekeningen, weetjes, steekvakken met ansichtkaart en vintage reclame plaatjes. Heerlijk – alles klopt – gewoon echt heel fijn ‘voor de heb’. Ik word hier in ieder geval heel blij van. Zal er verder niet teveel woorden aan vuil maken – de foto’s spreken voor zich.

 

 

 

 

 

5 Comments

 1. Nieneke

  augustus 30, 2012 at 6:03 pm

  o, helemaal geweldig, ik wordt zowiezo van boeken vaak heel hebberig (bij mij meestal in de vorm van prentenboeken, wacht maar, dat krijg jij ook nog (of heb je wellicht al?).
  Kijk even of je de controle uit wilt zetten voor het geven van reacties, want dit is heel lastig.(je moet nu een serie bijna onleesbare letters en cijfers typen wanneer je wil reageren)

  Reply
 2. Pluis

  augustus 30, 2012 at 7:49 pm

  Hallo Lisette,
  Wat leuk dat je reageert op mijn blog! Ik had toch echt verwacht dat de Fransen wel wat trotser zouden zijn op hun eigen keuken.. Maar kennelijk is die trots niet zo belangrijk meer als het om geld gaat. Ik vond het juist jammer dat de traditionele franse keuken, meer uitzondering dat regel leek te zijn. Volgend jaar maar een minder toeristisch gebied proberen.

  Ik kende je blog nog niet, maar ga het nu zeker volgen, ziet er goed uit!

  Groetjes,
  Pluis

  Reply
 3. Lisette

  augustus 31, 2012 at 4:39 am

  Beste Pluis, leuk dat je me volgt. De Fransen zijn nog altijd ontzettend trots op de eigen keuken (en wat mij betreft ook terecht). Hier in de buurt – hoewel eer toeristisch – zijn gelukkig ook genoeg tentjes die wel nog de traditionele keuken voeren. Je moet alleen even weten waar je moet zijn. Het grappige is dat uitgerekend die tentjes altijd vol zitten – dus de redenering 'het trekt toeristen' klopt ook voor geen meter. Een leermomentje voor de Fransen – zou je denken. Ach, veranderingen worden hier nou eenmaal niet zo snel doorgevoerd. Dat krijg je op het platteland (lees: overal buiten de grote steden…) groetjes, Lisette

  Reply
 4. Huis in de Provence

  augustus 31, 2012 at 2:55 pm

  hoi Lisette,
  Leuk dat je me volgt, ga jou ook volgen. Ik kende je blog nog niet, maar mijn culinaire Franse keuken is nog niet zo uitgebreid, dus ik kom (denk ik) regelmatig even bij jou kijken voor een nieuw Frans recept!!
  Super boek trouwens.
  Gr. Mirjam

  Reply
 5. Angelique

  augustus 31, 2012 at 5:18 pm

  Hoi Lisette,

  Kom ik daar toch via blog van Nieneke ( die ik graag lees) op jouw heerlijke keuken blog.
  Wat een verrassing…ik ga alles fijn even terug lezen.
  Ik hoop dat alles goed gaat met jullie ( 3en )en ga je blog vanaf nu meelezen.

  groetjes ook aan Arjan,
  Angelique en Eric

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress