Onze Franse Keuken

Cadeautip: Een eigen theeblend

shop2312900.images.2.jpg

Uncategorized | augustus 27, 2012 | By

Vorige week was een goede vriendin van mij jarig. Meestal geef ik bij verjaardagen een boek cadeau -handig online te bestellen en eigenlijk altijd goed, maar deze keer wilde ik eens iets anders. Nou weet ik dat ze gek is op thee, rode-vruchten thee wel te verstaan. Als zij met haar lieve man en schatten van dochters hier vakantie viert (ze komen ieder jaar – zo gaaf ) dan gaan er altijd liters doorheen.
 
Toevallig heb ik een tijdje geleden, dankzij twitter, de theebrouwerij van Pauline Weuring ontdekt. Zij heeft een hele fijne webshop met allerlei heerlijkheden uit eigen streek. Ik ben dol op dit soort initiatieven met pure producten en wat helemaal leuk is – via haar ‘Theebrouwerij‘ kan je nu je eigen theeblend samenstellen.  
 
Hoe het werkt? Heel eenvoudig. Je gaat naar de website en maakt een keuze uit een viertal basis-theesoorten. Vervolgens kan je zelf smaken toevoegen –  vruchten, kruiden, specerijen en/of bloemen. Je hoeft enkel en alleen op de betreffende icoontjes te klikken. Daarbij krijg je ook gelijk nog handige achtergrondinformatie over het aangeklikte smaakje en worden voorbeeldcombinaties gegeven. Je mag vervolgens zelf een naam geven aan jouw blend.  
 
 
Enthousiast ben ik aan de slag gegaan. Ik vond het eerlijk gezegd nog best lastig om een keuze te maken. Werkelijk alle smaken leken mij lekker. De kunst is volgens mij om niet teveel verschillende elementen aan één theeblend toe te voegen. Het ‘less is more’ principe. Beter meerdere theeblends maken met ieder slechts een paar smaakjes. Goh, wat een straf -zo’n projectje. Uiteindelijk heb ik de volgende blend samengesteld voor mijn vriendin en naar haar vernoemd:

Caro’s blend:
– zwarte thee
– rode vruchten
– rozenblad
– heide

Via de website kan je ook verpakking en desgewenst accessoires uitkiezen. Zo heb ik het cadeaublik met etiket genomen. Staat altijd mooi op een keukenplank. Ook de theezakfilters kon ik niet weerstaan – een goed alternatief voor het ouderwetse thee-ei. Om het helemaal af te maken heb ik uit de webshop één van de vele heerlijke bakmixen toegevoegd – mix voor hazelnootkoekjes. Lekker voor bij de thee.

Zelfs de optie voor cadeaupapier en begeleidend kaartje ontbreken niet op de site. Mijn complimenten aan Pauline. Ze heeft het echt goed aangepakt – aan alles is gedacht. Een paar dagen later had mij vriendin het pakket al in huis. Een schot in de roos.

Als je een leuk en origineel culi-cadeautje zoekt dan is dit echt een aanrader. Ik kan niet wachten tot een volgende vriendin jarig is. Dan ga ik denk ik voor een groene thee met jasmijn, of voor rooibos met appel, of voor kruidenthee met limoen, of…of….of….

 

 

1 Comment

  1. Pauline

    augustus 27, 2012 at 12:25 pm

    Super leuk stukje, dank je wel!
    Liefs Pauline

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress