Waanzinnige watermeloensalade
Deze salade van watermeloen, feta en zwarte olijven heb ik gevonden in ‘Voor altijd zomer’ van Nigella Lawson. Eén van mijn favoriete kookboeken. Ik heb haar recept iets aangepast naar eigen smaak en dit is onze versie:
Recept: Waanzinnige watermeloensalade
Ingredïenten:
– 1 watermeloen
– 1 rode ui
– 2 citroenen
– 200 gram feta
– bosje bladpeterselie (genoeg voor zo’n 6 volle eetlepels gehakte peterselie)
– 100 gram zwarte olijven
– 6 eetlepels olijfolie
– zeezout en versgemalen peper
Bereiding:
– Snij de rode ui in dunne ringen en leg die in een kommetje. Voeg het sap van de twee citroenen toe en laat rustig trekken, terwijl je de rest van de salade maakt.
– Verdeel de watermeloen in stukjes van een cm of 4 – Ik snij altijd eerst plakken en werk vervolgens om de pitten heen – dan heb je wel wat verlies, maar werkt wel lekker snel.
– Ontpit de olijven en hak deze in grove stukken
– Snij de feta in stukjes – ik maak vierkante blokjes van ongeveer 2 cm
– Hak de bladpeterselie grof
– Doe de watermeloen, feta en olijf in een grote schaal. Kieper de uien met het sap erover heen.
– Giet de olijfolie erover en wat zeezout en versgemalen peper. Hussel alles voorzichtig met je handen door elkaar. Breng indien nodig op smaak met wat extra zout, peper en of citroensap.
– Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe. Hussel nog één keer voorzichtig met je handen door elkaar en zet op tafel. Geniet ervan!
Dit is overigens een flinke salade – genoeg voor een man of 8-12. Je zou ook prima uit de voeten kunnen met de helft. Weet iemand misschien nog een leuk recept, waar je dan de andere helft van de watermeloen voor zou kunnen gebruiken?
Anoniem
september 7, 2012 at 8:36 pmMmm, dat klinkt lekker. Ga het zeker uitproberen. In het bbqkrantje van AlbertHeijn stond het volgende -zeer simpele- recept: 300 gr watermeloen, 3 el honing en een staafmixer. Pureer de meloen, voeg de honing toe en zet een paar uur in de vriezer. Af en toe even omroeren met een vork. Serveer in kleine glaasjes. Ik vond het lekker!! Groeten, Eveline
Rolien Blanken
september 25, 2014 at 1:16 pmHallo Lisette,
lang gelden. Kom opeens op je blog terecht. Erg leuk!
Tip voor gebruik van de rest van de watermeloen: maak er gazpacho van. Evenveel gewicht watermeloen als tomaten. Alles in de keukenmachine, toevoegen peper zout harissa of tabasco, beetje sherry azijn op dienen met kleine (grijze) garnaaltjes of geroosterde pijnboompitten.
Groet en liefs,
Rolien Blanken (ex collega Schretlen)