Kookboek inspiratie – De keuken van de Franse provincies van Elizabeth David

Ik had de hele tijd de neiging om verder te bladeren en slechts af en toe een beschrijving van een recept te lezen. Jammer eigenlijk, want aan de schrijfstijl ligt het zeker niet. Ze schrijft bijzonder onderhoudend en beeldend. De recepten zijn voorzien van leuke achtergrondinformatie en hebben werkelijk prachtige namen, zoals ‘Potage du père Tranquille‘. Dat klinkt toch wel een heel stuk beter dan ‘slasoep’.
We serveren op La Panacée veel streekgerechten en met de recepten uit dit kookboek kunnen we hier dan ook uitstekend uit de voeten. Een ‘must-have’ voor iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke Franse (boeren)keuken.
Al met al een onderhoudend boek met een prachtige verzameling Franse klassiekers – maar eerder een boek om doorheen te bladeren op zoek naar specifieke recepten dan om van A tot Z te lezen. Ik heb dat bijvoorbeeld ook altijd met de boeken van de Zilveren Lepel. Prachtig – maar geen leesvoer voor op je nachtkastje. Nou zijn deze boeken natuurlijk ook geschreven voor gebruik in de keuken dus vooruit maar…..