Onze Franse Keuken

Cocktail in zak net zo geslaagd als wijn in pak?

la-sommeliere-cave-vin-produits-pro-freshbag-01.png

Uncategorized | juli 12, 2012 | By

Wijn in een pak is inmiddels een bekend en geaccepteerd verschijnsel. Zelfs hier in Frankrijk, waar men nogal hecht aan tradities, is het wijnpak en ook de schroefdop inmiddels niet meer weg te denken. De kwaliteit blijkt er niet onder te lijden en het is bovendien lekker praktisch. De ontwikkeling van ‘Beertender’ achtige constructies om de wijn op juiste temperatuur te serveren is in volle gang. Zoals bijvoorbeeld deze Freshbag van La Sommelière- een soort ‘klimaatkastje’ voor wijn uit pak.

Dus toen ik tijdens het boodschappen doen bij de sterke drank afdeling een zak met schenktuitje zag met de vermelding ‘Tropical Caipirinha’ dacht ik: Waarom niet? Als je wijn in een box kunt kopen, dan kunnen ze dat vast ook wel met een cocktail. Ik ben dol op caipirinha’s en margarita’s – de meer citrusachtige cocktails – maar ben te lui om het thuis zelf te gaan staan mixen. Deze cocktail – ‘prêt-à-servir’ – leek mij dan ook een prima oplossing.
 
 
 
Thuisgekomen de zak in de koelkast gelegd en bij de borrel geopend; tada…….wat een deceptie.
Om te beginnen bij de kleur van het drankje: fluoriserend geel – werkelijk – ‘glow-in-the-dark’ niveau. Dan de geur: ook al geen topper – zonnebrandcreme gemengd met hele sterke ranja. Zou de smaak alles misschien nog recht kunnen trekken? Helaas – dit heeft niets met caipirinha te maken. Mierzoet met sterke kokossmaak, zoals de geur ook al voorspelde. 
 
De smaak doet mij denken aan mijn allereerste stapavonden. Toen dronken we enge mixjes als Pisang Ambon-jus en Blue Curaçao. Waarschijnlijk ben ik dus ook helemaal niet de doelgroep van dit cocktaildrankje bedacht ik me. Dit is meer iets voor op een camping in Salou of Llorett de Mar.
Nog handig ook- je hebt gelijk geen zaklamp meer nodig.

Wie weet komt er ook nog een cocktailzak variant voor volwassenen op de markt. Ik blijf hoopvol, maar hou het voorlopig maar gewoon lekker bij een wijntje.

 

1 Comment

  1. Nell Nijssen

    juli 14, 2012 at 2:45 pm

    Lekker zelf blijven mixen lijkt me vooralsnog de allerbeste optie. Al die mengdrankjes … stuk voor stuk alcohol met een vleugje zeepsop.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress