Onze Franse keuken

Recept: Vitamineboost – BRS soep

DSC_0938.jpg

Uncategorized | juni 8, 2012 | By

Eén van onze gasten heeft van de week de Linda (nr 94 van juni 2012) voor me achtergelaten waarop in grote letters staat: ‘ Shit we moeten weer in die klote bikini’ – een wel heel herkenbaar gevoel. De editorial is weer briljant, ik kan niet anders zeggen (welke Linda ik ook open sla – altijd goed!).

Onze gasten zijn gelukkig ook fan van Linda-magazine. Ik zie ze het blad vaak aan het zwembad lezen of hoor ze er aan tafel over discussiëren. Dit bikini-nummer is ook weer een zeer dankbaar gespreks onderwerp -vooral de foto’s van de ‘moordlijven’ worden aan kritische en gezond jaloerse blikken onderworpen. Hmmm….voor mij toch echt geen bikini dit jaar. Ik ben nog héél hard aan het ontzwangeren (dochterlief is nu 4,5 maand oud). Dat is best een mooi excuus dacht ik zo 🙂

Voor iedereen die nog bezig is om het lijf klaar te stomen voor de zomervakantie:
Deze soep is echt een groene vitaminebom vol Broccoli-Rucola-Spinazie. Ideaal dus voor een balans-dagje, of ‘straks-weer-strak-in-bikini-schema’. Gelukkig is deze gezonde soep nog echt lekker ook.

Recept BRS-soep:

Ingrediënten:

– 1 ui
– 2 stengels bleekselderij
– 1 teentje knoflook
– olijfolie
– 100 gram rucola
– 250 gram broccoli, zowel de stronk in blokjes als de roosjes
– 250 gram bladspinazie (liefst vers, maar kan ook prima met diepvries)
– 250 gram aardappelen in blokjes
– 1 liter groentebouillon
– sap van 1/2 citroen
– zeezout
– versgemalen peper

Bereiding:
– snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine stukjes
– verhit een beetje olie in een ruime soeppan
– pers de knoflook door de knoflookpers in de pan.
– voeg ui en selderij toe en verwarm dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is

– voeg de broccoli, rucola, bladspinazie en aardappel toe en vervolgens de bouillon
– breng het geheel aan de kook, roer nu en dan eventjes
– zet als de soep eenmaal kookt het vuur weer laag, doe een deksel op de pan, en laat alles vervolgens 30 minuten pruttelen.
– pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine
– Meng het citroensap erdoorheen en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Enjoy!

Tip: Een iets minder gezonde, maar werkelijk geweldige variant – voeg 100 ml kokosmelk toe – echt een aanrader!

Comments

  1. Leave a Reply

    Anoniem
    juli 10, 2012

    Hallo Lisette,

    Wat een feest om te ontdekken dat jij een website/blog hebt met al die smakelijke recepten van la Panacee! Wij hebben in mei 2009 genoten van al die culinaire happen 🙂 Thuis ook geprobeerd om bijvoorbeeld de cakes te maken, maar ik ben nog een beetje zoekende…(naar balans in de receptuur en naar tijd om het te maken). Wel een grote hit is de rosbief gemarineerd in vodka! Inmiddels al bekend bij vele vrienden!

    Wat leuk om te lezen dat jullie inmiddels een dochter hebben! Heerlijk! Zal best pittig zijn in combinatie met jullie chambre d'hotes, maar ook daar zullen jullie, denk ik, wel jullie draai in vinden. De felicitaties van ons! Hier verwachten wij medio november een nieuwe spruit! Een broertje voor Lieve 🙂 Ze is in de wolken!

    Succes met je blog en ik ga hem met veel plezier volgen en natuurlijk recepten uitproberen!

    Hopelijk weer eens tot ziens!

    Hartelijke groet,

    Matthijn, Tessa en Lieve Vermoolen

Leave a Comment