Onze Franse Keuken

Kookboek inspiratie – La Pâtisserie Maison van Marlette

juni 6, 2012 | By

La Pâtisserie Maison – Een Frans bak-kookboek vol brioches, muffins, pancakes, taartjes en koekjes. Allemaal stijl ‘Maison’, oftewel – fijne recepten die makkelijk thuis in eigen keuken kunnen worden gemaakt. Geen zoektochten naar moeilijk te verkrijgen ingrediënten – gewoon lekker bakken zonder grappen en grollen. In Frankrijk best uniek, want in de meeste ‘patisserie’-boeken staan juist bol van ingewikkelde handelingen.
Marlette is een samentrekking van de namen van twee zusjes Margot en Scarlette, die samen grootmoeders-recepten in een nieuw jasje presenteren. Althans dat beweert de achterflap.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het boek mij een beetje tegenvalt ,maar misschien komt dit omdat ik al een grote verzameling kookboeken heb en daardoor wat verwend aan het raken ben. Absoluut mooi qua vormgeving met prima foto’s – toch ik kan niet echt warm lopen voor de opgenomen gerechten. De vernieuwend of verrassende recepten zijn op één hand te tellen: Koekjes met chocolade en courgette bijvoorbeeld (zie straks op deze blog) – dat vind ik nou wel een originele keuze. Of die te eten zijn, is natuurlijk een tweede, maar het maakt mij in ieder geval héél nieuwsgierig.

Voor iemand die al meerdere kookboeken op het gebied van bakken in huis heeft – leuk, maar absoluut geen must-have. Mocht een basis- taarten/koekjes/brood-bakboek nog ontbreken in je kast dan zou je dit wel als mooi basis-bakboek kunnen benutten. Je krijgt overzichtelijke recepten met makkelijke bereidingen- dus snel klaar met minimale inspanning. Wat ik zelf erg leuk en handig vind is dat er ook een aantal glutenvrije recepten tussen staan. Wij krijgen hier nogal eens gasten met glutenallergie en dan is het toch fijn dat ze gewoon kunnen meegenieten met de rest. Nadeel – Volgens mij bestaat op dit moment van dit boek alleen nog een Franse versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress