Recept: Granola La Panacée
Ik ben dol op granola. Daar kunnen kant en klare ontbijtgranen en mueslivarianten toch echt niet tegenop. Keuze genoeg zou je denken als je die rijen cornflakes, chocopops en weetabix in de schappen ziet staan. Ok, Cruesli van Quaker – naturel met rozijnen -die variant vind ik wel erg lekker. Helaas is die hier in Frankrijk niet verkrijgbaar.
Hoogste tijd dus om zelf eens een mooie granola-mix samen te stellen. Onze variant is niet in één keer ontstaan. Daar waren wel een paar testsessies voor nodig. Zo mislukte mijn eerste poging doordat ik de fout maakte de rozijnen mee te bakken in de oven. Niet doen! Het worden dan keiharde keuteltjes waar je je tanden op breekt en die de hele granola bovendien een bittere nasmaak geven. Poging twee was ook niet best. Lang niet zoet genoeg. Zo ploeterde ik verder. Ik wilde namelijk een zo gezond mogelijke mix maken, maar een beetje suiker blijkt toch echt wel nodig.
Meerdere frustrerende pogingen later werd mijn moeite beloond: Onze eigen huis-mix is een feit.
Hij zal bij ons komend seizoen in ieder geval af en toe op onze lunchkaart te vinden zijn:
” Granola La Panacée met luchtige kwark en vers fruit ” – Dat klinkt best goed, toch?
Recept Granola La Panacée
– Bak het geheel 55 minuten. Haal dan uit de oven en laat de granola goed afkoelen.
– Voeg tot slot de gewelde rozijnen toe en hussel door elkaar.
– Verpak de granola luchtdicht om de mix te bewaren.
– Voeg naast rozijnen in stukjes gesneden gedroogd fruit toe zoals abrikozen, dadels of pruimen
– Voeg 50 gram geraspte kokos toe.