Onze Franse Keuken

Fantastische Provençaalse broodkruimkorst

proven25C325A7aalse2Bkorst.jpg

Uncategorized | november 25, 2015 | By

Broodkruim – wat is daar nou zo speciaal aan? – hoor ik je denken. Nou – wacht maar. Ik dacht ook altijd dat broodkruim gewoon een laf (ok, toegegeven – ook ‘gezonder’) alternatief is voor een kaaskorst.

Tot ik deze korst van Annabel Langbein proefde. In één van haar tv-series stond zij in een te schattige cottage ergens op een toplokatie in Nieuw Zeeland het ene lekkere gerecht na het andere te voorschijn te toveren. In de aflevering, die ik zag, maakte ze een supersimpele ovenschotel met gesmoorde prei en kippendijen. De magic touch? Een Provençaalse broodkruimkorst. Hmmm, dat ziet er echt wel heel lekker uit. Toch eens proberen – FANTASTISCH!

Niet alleen heerlijk over de genoemde ovenschotel (dat recept staat vrijdag op mijn blog), maar ook geweldig als korst voor een quiche – minstens even lekker als een kaaskorst – nou, dat zeg ik toch echt niet snel als enorme kaasfreak. Dus – mocht je nog één nieuw eenvoudig ding willen testen in je keuken in 2015 – maak dan dit recept. Dit is overigens niet het originele recept, maar een handige snelle versie met gedroogde kruiden.

Recept: Provençaalse broodkruimkorst voor ovenschotels/quiches
Voor 2 ovenschotels/quiches

Ingrediënten:

– 4 volkoren boterhammen
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
– 2 anjovisfilets
– 40 gram gezouten roomboter
– 30 gram grofgeraspte Parmezaanse kaas ( ik gebruik 24 mnden gerijpt)
– rasp van 1 citroen

Bereiding:

– Rooster de boterhammen.
– Breek ze grof boven de keukenmachine.
– Voeg de teentjes knoflook, Provençaalse kruiden en anjovisfilets toe en meng tot een grof mengsel ontstaat.
– Voeg dan de roomboter, Parmezaanse kaas en citroenrasp toe en pulseer, tot je een mooi grof broodkruim hebt. Strooi het over je ovenschotel(s) of quiche naar keuze en bak af in de oven.

psst…benieuwd naar de ovenschotel van Annabel Langbein met gesmoorde prei, kippendijen en deze Provençaalse korst? Kijk dan aanstaande vrijdag nog even op mijn blog.

2 Comments

  1. Lynda Hovens

    november 25, 2015 at 12:33 pm

    oh nee! wat klinkt dat zalig zeg…..ik ga 'm opslaan om eens te maken….dankjewel voor het delen!

    groet
    lynda

    Reply
  2. Lisette

    november 25, 2015 at 7:29 pm

    Hi Lynda, ja hij is echt geweldig – zeker uitproberen. Groetjes Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress