Onze Franse Keuken

PÂTISSERIE – Inhoud kookdoos september

Uncategorized | september 16, 2012 | By

Vorige week werd mijn allereerste ‘la boîte à miam’ bezorgd – mijn nieuwe kookuitdaging. Nieuwsgierig opende ik de kookdoos. Leuk man – zo’n ‘cadeautje’ uitpakken. Iedere doos heeft zijn eigen thema en voor de maand september is dat PÂTISSERIE. Dit trof ik aan:

Inhoud  ‘la boîte à miam – september:
  • Creme entière – Elle & Vire

– Room mag natuurlijk niet ontbreken in een doos met thema pâtisserie. Dit is een lang houdbare variant, die je gewoon in je voorraadkast kunt bewaren. Handig om in huis te hebben (voor bereiding wel eerst nog even koelen) –

  • Buisje gevuld met vanillepoeder – Kesoa

– vanillesuiker en vanillestokje kennen we allemaal. Best origineel zo’n buisje met vanillepoeder –

  • Agar Agar – Bord a bord

– deze biologische gelei is te gebruiken als vervanger voor gelatine –

  • Pâte à sucre – Patisdecor

– soort marsepeinachtige substantie voor taartdecoratie. In de doos zit een zwarte variant, maar in diverse kleuren verkrijgbaar –

  • Nocciolata – Rigoni di asiago  

– biologische hazelnootpasta –

  • Vierkante kookring
– hulpstukje voor het maken van perfecte vierkante patiserrie –
Naast bovengenoemde kookproducten zijn er kaarten met een interview, kooktips en recepten van de gastkok van deze maand: patisserie-chef Christophe-Roussel.
Last but not least – hier zijn ze dan – de door mij te maken patisserie recepten van de kookdoos september:
Crèmeux au chocolat, sablé breton à vanille et nocciolata
– Fraisier revisité
Nou….ik ben benieuwd. Wordt vervolgd…….

2 Comments

  1. Kelly @ Kell's Kitchen

    september 16, 2012 at 10:49 am

    Echt 'n geweldig initiatief: 'la boîte à miam'. 'n Beetje het idee van de mystery box bij MasterChef… Zo'n kookdoos wil ik in NL ook wel! Het thema van deze maand spreekt me enorm aan; ben benieuwd wat je gaat maken! Veel plezier ermee!

    Reply
  2. Zoete Kers

    september 19, 2012 at 10:02 am

    Via huis in de Provence kwam ik op je blog, erg mooi!
    Je hebt er een volger bij!

    Liefs Anneke (Frankrijkgek)

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress